Във връзка с въпроси на потребители, какво налага въвеждането на

...
Във връзка с въпроси на потребители, какво налага въвеждането на
Коментари Харесай

ВиК-Плевен: Режимното водоснабдяване е крайна мярка, но няма друга техническа възможност

Във връзка с въпроси на консуматори, какво постанова въвеждането на режим на водоснабдяване, от ВиК - Плевен описаха действителната обстановка сега:

Вследствие неналичието на превалявания и настъпилото трайното засушаване, от главния ни източник на питейна вода водоснабдителна група „ Черни Осъм “ във водопреносната мрежа постъпват сериозно ниски водни количества.

За да има задоволително вода в Плевен са нужни най-малко 250 литра в секунда от „ Черни Осъм “. В момента идват едвам към 90 литра/ секунда. От тях половината се заделят за седемте села от община Плевен, които се зареждат главно от „ Черни Осъм “.

За града остават едвам 45 литра/ секунда, което е в пъти под минимума за обикновено водоснабдяване.

Имаме уверението на управлението на ВиК- Ловеч, че при първа опция ще се завиши подаваната вода за Плевен, с цел да може да се облекчи обстановката с водоснабдяването денем.

Град Ловеч обаче, също е на режим, а равнището на реките и там е под сериозния най-малко. Местните ни водоизточници от водоснабдителни групи „ Биволаре “, „ Крушовица “ и „ Долна Митрополия “ също са с фрапантно намалял дебит. Винаги сме разчитали от тях да се компенсират недостигащите водни количества от „ Черни Осъм “. В този миг това не е допустимо.

Всичко това наложи въвеждането на режимно водоснабдяване от 13,00 часа до 17 часа и от 23 часа до 05,00 часа. Наясно сме, че въвеждането на режимно водоснабдяване е последна мярка, само че в действителност няма друга техническа опция със съществуващата инфраструктура. Целта е в часовете, когато водата е спряна, да се акумулират водни количества, с които да се обезпечи непрекъснато водоподаване на всички консуматори. Часовете на прекъсване и стартиране на водата подлежат на промени, по отношение на обстановката, за което ще Ви осведомяваме навреме.

Проблемът има и още една страна, обаче. И тя е, че работещите във ВиК- Плевен, като се изключи че сме чиновници на Дружеството, живеем в този град или в област Плевен. Ние също имаме неудобства от прекъсването на водата. И задачата на всички ограничения, които са взети в тази сериозна обстановка, са в действителност да се оправим със усложненията.

Снимките, предоставени от ВиК-Плевенпоказват положението на водохващането на река „ Черни Осъм “ сега.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР