Във връзка с публикуваната днес в много електронни медии информация

...
Във връзка с публикуваната днес в много електронни медии информация
Коментари Харесай

Инспекторатът на ВСС предлага за освобождаване съдебния инспектор, свалял пиян камериерки и сервитьорки

" Във връзка с оповестената през днешния ден в доста електронни медии информация за неприемливо държание на контрольор Александър Мумджиев в гр. Враца и формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 325 Наказателен кодекс, ще се извърши инспекция от районна прокуратура – Враца, която ще откри налице ли са задоволително данни за покачване на обвиняване ". Това оповестиха от Инспектората къв Висшия правосъден съвет.

16 май 2024, 10:46

Пиян и правещ полови подмятания към камериерки: Арестуваха член на Инспектората към Висш съдебен съвет

" Изложените в електронните медии данни сочат за държание, несъвместимо със заеманата служба, накърняващо престижа на правосъдната власт, заради което ИВСС ще изпрати до Висш съдебен съвет и Народното събрание предложение за освобождението му от служба на съображение член 48, алинея 1, т. 5, прочие последно от Закона за правосъдната власт. Въз основа на това предложение една пета от народните представители или Висш съдебен съвет могат да създадат предложение за освобождението на Александър Мумджиев от заеманата служба, контрольор в ИВСС.

Инспекторатът към Висш съдебен съвет изрично се разграничава от държанието на Александър Мумджиев, което накърнява престижа на правосъдната власт, престижа на ИВСС, както и престижа на съдиите, прокурорите и следователите ".

По-рано съгласно изявления в медиите стан ясно, че инспекторът от Инспектората към Висшия правосъден съвет (ИВСС) Александър Мумджиев е отправял полови подмятания на камериерки и сервитьорка от хотел във Враца. При отправянето на намеците е бил във очевидно нетрезво положение. Мумджиев е бил арестуван, само че след това освободен.

На 8 май Александър Мумджиев е отишъл във Враца, с цел да извърши инспекция в районната прокуратура. Настанил се в хотел, където обаче почнал да насочва неприлични оферти на камериерките. Например при влизането им в стаята му, той лежал гол, затрупан с одеало от кръста надолу и желал от тях да му изгладят ризата. От друга изискал полови услуги.

Миналата вечер пък заречен на сервитьорка в ресторанта, че тъй като бил значим човек, ще я откара с хеликоптер в прилежащ град, с цел да се лекува. По неофициална информация Мумджиев злоупотребявал с алкохол от самото си настаняване в хотела.

Служителите в хотела се обърнали към полицията. Мумджиев бил за малко арестуван, след това е освободен


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР