Във връзка с ескалацията на напрежението на територията на Израел

...
Във връзка с ескалацията на напрежението на територията на Израел
Коментари Харесай

Националният превозвач преустановява временно полети от и до Тел Авив

Във връзка с ескалацията на напрежението на територията на Израел през последните седмици и заради задълбочаващия се боен спор, след деликатна разбор на рисковете за сигурността, самолетна компания „ България Еър “ краткотрайно прекратява полетите по постоянната си линия София - Тел Авив - София. Това оповестиха от пресцентъра на националния авиопревозвач.

„ Основен приоритет на националния транспортьор постоянно е бил гарантирането на сигурността на пасажерите и екипажа, а усложняването на ситуацията в Израел води до забележителен риск за сигурността на гражданските полети от и до летището в Тел Авив ", показват от компанията.

„ Поради покачвания боен риск всеки обособен полет до близкоизточната страна предстои на предварителна преценка и удостоверение на застрахователното покритие, като усложнената обстановка прави невероятно приемане на нужното позволение за осъществяване на полетите „ България Еър “ осведоми съответно пасажерите за смяната по техните резервации и издадени билети. Отмяната на полетите се постанова заради независещи от самолетната компания аргументи, зародили в изискванията на изключителни условия и в резултат на военната борба в Израел. При вземането на решенията за анулация на полетите от и до Израел са съобразени наредбите на Закона за гражданското въздухоплаване, както и използваните регламенти на Европейски Съюз и интернационалните контракти ", твърди „ България Еър “.

Националният транспортьор показва страдание за породеното стеснение и дава опция на засегнатите пасажери за безвъзмездна смяна на датите по всички закупени билети за пътешестване от и до Тел Авив в период до една година.

„ Бихме желали да уверим всички наши пасажери, че самолетна компания „ България Еър “ следи от близко развиването на обстановката, рекомендациите на държавните управляващи и след взискателна оценка на риска ще ви осведоми в допълнение за опциите за пътешестване ", обръща се компанията към своите клиенти. 

Във връзка с медийни изявления по отношение на провеждането на проведени пътувания на туристи до Египет и Йордания „ България Еър “ през вчерашния ден уведоми пасажерите си, че плануваните чартърни полети до курортните градове в Египет се извършват по авансово оповестеното разписание и в цялостен размер през есенния сезон.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР