Във Варна съвсем сериозно се обсъжда създаване на въздушна железница.Разширението

...
Във Варна съвсем сериозно се обсъжда създаване на въздушна железница.Разширението
Коментари Харесай

Този квартал на Варна ще стане като Токио някой ден

Във Варна напълно съществено се разисква основаване на " въздушна железница ".

Разширението на бул. „ Цар Освободител “ ще утвърди квартал „ Владиславово “ като най-комуникативния квартал на Варна, разяснява за Радио Варна кметът на региона Николай Костадинов.

Относно градската железница или т.нар леко метро, той уточни, че ще е от изгода за целия град, само че още веднъж най-големи изгоди ще имат жителите на квартала, тъй като за няколко минути ще стигат до центъра.

Костадинов уточни, че на първото публично разискване е предложил смяна на плана, тъй като в съществуващия не е било планувано изход към булеварда от Кайсиева градина. Това означа, че хората които живеят там, ще би трябвало да обиколят целия квартал, с цел да стигнат до него.

Според районния кмет разширението на булеварда ще е нещо като " черешката на тортата " за Варна и жителите на града, стига да бъде утвърден и да се намерят пари за реализацията му.

На 24 април т.г. ще се организира публичното разискване за разширението на бул. „ Цар Освободител “. Мястото е зала Пленарна в община Варна от 17.00 часа. Всички материали по плана са оповестени и налични в уеб страницата на община Варна.

Булевард „ Цар Освободител “ е един от най-натоварените в града, в това число и от директно преминаващи коли, а пропускателната му дарба е съвсем изчерпана, показват проектантите. Те предлагат всички пресичания на бул. „ Цар Освободител “ с улици и булеварди от първостепенната улична мрежа да бъдат осъществени безконфликтно на две равнища с идентични пътни възли вид „ Диамант “.

В проекта е заложено още реализацията на градска железница напълно северно от бул. „ Цар Освободител “. Там са планувани и места за спирки на градския превоз. А за пешеходците е планувано осъществяването на 6 пешеходни надлеза над градската железница и булеварда.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР