Вътрешният министър на Франция Жералд Дарманен обяви, че 6 хиляди

...
Вътрешният министър на Франция Жералд Дарманен обяви, че 6 хиляди
Коментари Харесай

6 хиляди полицаи ще бъдат мобилизирани за пристигането на олимпийския огън в Марсилия на 8 май

Вътрешният министър на Франция Жералд Дарманен разгласи, че 6 хиляди служители на реда ще бъдат мобилизирани за обезпечаването на сигурността при посрещането на олимпийския огън в Марсилия на 8 май.

" Силите на реда ще подсигуряват сигурността на града, само че също по този начин и покрайнините. Не става въпрос за защита единствено на Старото пристанище ", сподели Дарманен на конференция.

" Сигурността ще бъде обезпечена в Буш-дю-Рон и на всички места в региона на Марсилия. Ще има анти-терористичен периметър към Старото пристанище, ще има и към 4000 кораба ", добави министърът.

Олимпийският огън би трябвало да дойде в Марсилия през Старото пристанище на 8 май на борда на транспортен съд " Белем ". За сигурността ще бъдат обезпечени особено подготвени служители на реда, водолази, както и оръдия за битка с дронове.

" Ще използван всички анти-терористични закони по предварителна защита на всевъзможен случай ", сподели Дарманен.

Министърът приказва и за опцията при доста мощен вятър и неспокойствие корабът да не успее да дебаркира на Старото пристанище в Марсилия.

" Има опция. Но защото времето постоянно е хубаво в Марсилия, не мога да си показва, че това може да се случи ", сподели още Жералд Дарманен.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР