Вътрешният министър Калин Стоянов очаква в най-скоро време да има

...
Вътрешният министър Калин Стоянов очаква в най-скоро време да има
Коментари Харесай

Стоянов очаква в най-скоро време ефективна присъда за убития граничар край Елхово

Вътрешният министър Калин Стоянов чака в най-скоро време да има ефикасна неоправдателна присъда за убития български граничен служител на реда Петър Бъчваров, което стана край Елхово през ноември 2022 година

Той направи къс коментар пред публицисти на влизане в съда за днешното второ съвещание по делото в Одрин.

Стоянов уточни, че от турска страна е извършено доста бързо и съответно следствие, което е завършено в границите на една година, макар, че е с интернационален темперамент. Той сподели още, че има вяра в турското правораздаване. Вътрешният министър сподели още, че съдът в Одрин е питал дали от българска страна има рекламация за нанесените вреди по автомобила на " Гранична полиция ", като от Министерство на вътрешните работи са били безапелационни, че такава рекламация няма да бъде предявявана.

На 9 октомври Стоянов организира среща със зам.-министъра на правораздаването на Турция Хасан Йълмаз и сложи въпроса за следствието на убийството на Петър край елховското село Голям Дервент, като пое ангажимент да спомага за връзка с турските управляващи. Първото съвещание по делото се организира на 12 октомври. Тогава правосъдният състав изслуша шефа на Главна дирекция " Гранична полиция " основен комисар Антон Златанов.

В Одрин Калин Стоянов удостовери, че се работи по екстрадицията на от 2009 година пред дискотека " Соло " от Узбекистан. Той уточни, че се води доста дейна преписка и се чака до края на годината Илиян Тодоров да бъде върнат в България и да си изтърпи доживотната присъда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР