Вътрешните одитори на Инвестбанк“ АД осъществиха среща - дискусия със

...
Вътрешните одитори на Инвестбанк“ АД осъществиха среща - дискусия със
Коментари Харесай

Експерти от „Инвестбанк“ АД представиха пред студенти професията „банков одитор“


Вътрешните инспектори на „ Инвестбанк “ АД реализираха среща - полемика със студенти от Икономическия университет – Варна. Презентацията бе направена в деня на откриването на годишния конгрес „ Кариери “, проведен за 11-ти път от висшето образователно заведение, който се организира в интервала 27-30 март 2023.

По покана на университетските преподаватели, Юлия Алтунян-Йовкова, Ръководител на Специализирана работа вътрешен одит (ССВО) в акцентира значимостта на вътрешния одит в банковата система и срещна студентите с изгодите от избора на сходна специалност и по какъв начин сполучливо да я практикуват.
-->


„ Банковата система в България е извънредно прецизно контролирана и мониторирана от Българска народна банка и ЕЦБ. Поставени са ясни и точни финансови, рискови и индикатори за успеваемост, а верността на резултатите основани на действителни и планирани данни при стресиране се наблюдават и ревизират непрекъснато. Наред с това за банковата процедура е присъща висока степен на регламентиране на всички типове действия посредством мощно развита вътрешно-нормативна база състояща се от политики, правила и процедури, уреждащи до степен на най-малките елементи, методите за реализиране на процесите и интервенциите ”, изясни госпожа Йовкова и добави, че банковият инспектор е специалност, която обгръща цялостната активност на организацията. „ Предполага задълбочени знания за всички действия, системи и процеси, надлежно вътрешните инспектори работят взаимно с всички звена и получават познания и опит в разнообразни сфери, като по едно и също време с това имат опцията да употребяват цялостния си потенциал от професионални и персонални качества. Одиторите не могат да извършват надеждно своите функционалности, в случай че знаят по-малко от сътрудниците, които ревизират, което на процедура ги трансформира в доста готови и сложни експерти. След несъмнено време, вътрешният инспектор може да се развива възходящо в доста направления. Освен шеф на звено " Вътрешен одит ", той може да стане и управител във всяко друго направление на банковия бизнес. “ стана ясно още от ревюто пред студентите.

Г-жа Таня Дончева, която е старши контрольор в ССВО показа пред аудиторията на практика препоръки, които оказват помощ на сполучливия вътрешен инспектор да развива професионалната си вътрешен глас и да надгражда своите аналитични умения в практиката.

 На полемиката участваха и хабилитирани лица преподаватели и представители на управлението на университета и на катедра „ Счетоводна отчетност “.

„ Инвестбанк “ АД взе участие във конгрес „ Кариери “ и с щанд, на който бе показана стажантската стратегия на банката, насочена към младежите, които избират да останат в България. Инициативата кореспондира с цялостната тактика на финансовата институция, част от която е ориентирана към това да поддържа младежите в възстановяване на професионалната им подготовка и реализация. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР