Васил Божков се завърна в България преди по-малко от седмица.

...
Васил Божков се завърна в България преди по-малко от седмица.
Коментари Харесай

Мистериозното прибиране на Васил Божков в България и какво стана ясно след двудневните му разпити?

Васил Божков се завърна в България преди по-малко от седмица. Обстоятелствата към неговото прибиране към момента остават прекомерно неразбираеми. Българските управляващи, в лицето на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, разгласиха документи, от които излиза наяве, че предприемачът е бил екстрадиран от Обединените арабски емирства. Неговата отбрана обаче популяризира други документи на арабски, преведени и на български, в които се твърди, че Божков е напуснал ОАЕ по лично предпочитание. По думите на неговия юрист предприемачът е желал да се завърне в България, а управляващите в Емирствата са били резервирани по отношение на опцията да бъде обезпечена сигурността му при едно вероятно завръщане.

В последните два дни Божков бе свикан на разпити по отношение на направените от самия него обвинявания, че е давал подкупи на експремиера Бойко Борисов и финансовия министър в неговия кабинет Владислав Горанов в размер на 60 млн. лв.. Подкупите са били така наречен " такса успокоение “, която предприемачът твърди, че е заплащал, с цел да подсигурява своя хазартен бизнес.

Припомняме, че през 2022 година Борисов, Горанов и Севдалина Арнаудова бяха задържани по обвинявания, направени от Божков, който по това време се намираше в Дубай. По-късно обаче арестите бяха оповестени за противозаконни, а изясненост за случилото се няма и до през днешния ден.

След разпитите стана ясно, че Божков е затвърдил показаната теза за предоставяне на подкупи и е изложил даже спомагателни условия. Неговият юрист сподели още, че проверяващите ще преценят дали предприемачът би трябвало да бъде разпитван още веднъж, само че изрази вяра, че управляващите ще си свършат работата. Според Гатев и Владислав Горанов, и Бойко Борисов могат да бъдат извикани на разпит след дадените от Божков показания.

Самият Васил Божков, който остава в ареста най-малко до пети септември, получи и защита. Той и неговото семейство ще бъдат под отбраната на страната поради заплаха за физическото им здраве. Информацията за опасността идва от партньорските служби на България.

Гатев бе и безапелационен, че би трябвало да бъдат посочени доказателства, тъй като, както сподели той, " единствено дума против дума не може “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР