ВАШИНГТОН (AP) — Виктория Нуланд, третият по ранг дипломат на

...
ВАШИНГТОН (AP) — Виктория Нуланд, третият по ранг дипломат на
Коментари Харесай

Виктория Нуланд, третият по ранг дипломат на САЩ и критик на войната на Русия в Украйна, се пенсионира

ВАШИНГТОН (AP) — Виктория Нуланд, третият по сан посланик на Съединени американски щати и честа цел на рецензии за нейните ястребови възгледи за Русия и дейностите й в Украйна, ще напусне поста си този месец, заяви Държавният департамент във вторник.

Нуланд, офицер от външната работа от кариерата, която е служила като асистент държавен секретар за Европа по време на администрацията на Обама, само че се пенсионира след Доналд Тръмп беше определен за президент, върна се в държавното управление като заместник-държавен секретар по политическите въпроси в администрацията на Байдън.

Тя беше претендент да наследи Уенди Шърман като заместник-държавен секретар и беше настоящ заместител от ръководството на Шърман пенсиониране преди седем месеца, само че загуби вътрешна борба за личния състав на администрацията, когато президентът Джо Байдън номинира Кърт Кембъл за №. 2 място. Кембъл встъпи в служба предишния месец.

Нуланд е служила в посолството на Съединени американски щати в Москва през бурните 90-те години на предишния век и е била в града п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР