ВАШИНГТОН (АП) — Климатичният феномен, известен като Ел Ниньо —

...
ВАШИНГТОН (АП) — Климатичният феномен, известен като Ел Ниньо —
Коментари Харесай

Проучване казва, че Ел Ниньо, а не изменението на климата, е ключов фактор за ниските валежи, които ръмжат на Панамския канал

ВАШИНГТОН (АП) — Климатичният феномен, прочут като Ел Ниньо — а не изменението на климата — е основен фактор за ниските превалявания което наруши корабоплаването в Панамския канал предходната година, споделиха учени в сряда.

Екип от интернационалните учени откри, че Ел Ниньо – естествено стопляне на централната част на Тихия океан, което трансформира времето в международен мащаб – удвоява вероятността от ниските превалявания, получени в Панама през миналогодишния дъждовен сезон. Тази сухота понижи водните равнища в резервоара, който зарежда с прясна вода Панамския канал и обезпечава питейна вода за повече от половината от страната в Централна Америка.

Промените на климата, породени от индивида, не са главният мотор на Централна Америка извънредно изсъхнал сезон на мусоните в страната, заключи групата World Weather Attribution, откакто съпостави равнищата на преваляванията с климатичните модели за симулиран свят без настоящо стопляне.

Проучването към момента не е оповестено в рецензирано научно списание, само че...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР