ВАШИНГТОН (АП) — Два изтребителя на ВВС наскоро се сблъскаха

...
ВАШИНГТОН (АП) — Два изтребителя на ВВС наскоро се сблъскаха
Коментари Харесай

САЩ се стремят да останат пред Китай в използването на изкуствен интелект за управление на изтребители, навигация без GPS и други

ВАШИНГТОН (АП) — Два изтребителя на Военновъздушни сили неотдавна се сблъскаха в пердах в Калифорния. Едната е ръководена от водач. Другият не беше.

Този втори аероплан беше ръководен от изкуствен интелект, като най-високопоставеният граждански във Военновъздушни сили се возеше на предната седалка. Това беше най-хубавата проява на това до каква степен са стигнали военновъздушните сили в създаването на технология с корени през 50-те години на предишния век. Но това е единствено намек за технологията, която следва.

Съединените щати се състезават да останат пред Китай във връзка с ИИ и потреблението му в оръжейни системи. Фокусът върху ИИ породи публично безпокойствие, че бъдещите войни ще се водят от машини, които избират и поразяват цели без директна човешка интервенция. Длъжностни лица споделят, че това в никакъв случай няма да се случи, най-малко не и от страна на Съединени американски щати. Но има въпроси за това какво би разрешил един евентуален съперник и военните не виждат друга опция, с изключение на да накарат Съединени американски щати да разполагат бързо с потенциал.

...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР