ВАС окончателно оправда бившия ректор на Югозападния университет Борислав Юруков,

...
ВАС окончателно оправда бившия ректор на Югозападния университет Борислав Юруков,
Коментари Харесай

ВАС отказа да накаже бившия ректор на ЮЗУ, който си надписал 142 300 лв. хонорари

ВАС дефинитивно оправда някогашния ректор на Югозападния университет Борислав Юруков, който беше махленски в тежък спор на ползи. Решението е подписано с едно изключително мнение.

Юруков беше разследван от КПКОНПИ през 2021 година поради това, че беше надписал спомагателни трудови хонорари в размер на повече от 142 000 лева самичък на себе си, в тригодишен интервал.

Според две инстанции на административния съд обаче КПКОНПИ са позволили " значително процесуално нарушаване ", поради което някогашният ректор не може да бъде осъден.

Първоначално Борислав Юруков трябваше да заплати две санкции по 5000 лева за това, че е позволил спор на ползи, като

Антикорупционната комисия изиска да се лишават и парите, взети непозволено от бюджета на университета под формата на възнаграждения. Общата стойност на наказването стигаше до.

Върховен административен съд анулира тези наказания, като твърди, че КПКОНПИ не са изяснили за какъв брой действия е осъден Юруков, както и че " дадената от антикорупционната комисия правна подготовка на нарушаванията опонира на описанието им в обстоятелствената част ".

Това е единствено един от серията кавги, които раздрусаха Югозападния университет в последните години - и завършва без каквото и да е наказване.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР