Варненският окръжен съд посрещна първите за 2023 година юристи, избрали

...
Варненският окръжен съд посрещна първите за 2023 година юристи, избрали
Коментари Харесай

Окръжният съд във Варна прие първите стажант-юристи за тази година

Варненският областен съд посрещна първите за 2023 година адвокати, избрали да преминат наложителния си стаж в институцията. Двама от тях са приключили компетентност „ Право “ в Университета за национално и международно стопанство в София, а един в Русенски университет „ Ангел Кънчев “.

На публична гала, ръководителят на съда Марин Маринов им връчи актовете за встъпване и стажантските книжки, като им благодари за избора и доверието. Той си спомни, че на същата дата, преди доста години е почнал и неговия професионален път в правораздаването. „ Бъдете доста щастливи с избора си! “ пожела на младите стажанти арбитър Маринов. Посъветва ги да бъдат взискателни към своите наставници и да употребяват шестмесечния стаж, с цел да се срещнат с организацията и работата на органите на правосъдната власт, адвокатурата и нотариалната активност. Призова ги да не не помнят, че правораздаването е „ В името на народа “, а юристите са призвани да вземат решение споровете сред хората.

В края на церемонията, стажантите споделиха, че са прелестно сюрпризирани от посрещането в Окръжен съд – Варна и благодариха за отношението към тях.

Стажът е последната стъпка от подготовката им, преди да придобият юридическа дееспособност.

През предходната година, 50 стажант-юристи избраха Окръжен съд – Варна, с цел да преминат наложителната си процедура.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР