Варна. Започва набиране на младежи за проeкта, финансиран от Министерство

...
Варна. Започва набиране на младежи за проeкта, финансиран от Министерство
Коментари Харесай

Започва набиране на младежи за проекта, финансиран от Министерство на младежта и спорта „Здравето и морето“

Варна. Започва набиране на младежи за проeкта, финансиран от Министерство на младежта и спорта „ Здравето и морето “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . 60 младежи на възраст сред 15 и 29 г ще получат късмет да се включат в следните дейности; неофициални образования за поощряване на здравословен метод на живот и спортуване; образование и тренировки по ветроходството; тренировки по гмуркане и начално водолазна образование. Основната цел на плана е да засилва и развива младежите, посредством включването им в занимания по ветроходство, гмуркане, начално водолазно образование като опция за свободното време.

Като спомагателен резултат за младежите ще бъде придобиването на умения и компетентности в областта на морските специалности. Партньори при осъществяване дейностите по плана са Морски клуб Шабла, Морски Клуб Приятели на морето- Варна и Морски клуб Шумен.

Желаещите да се включат младежи, могат да създадат това до 15 юни 2021 година на ел.адрес [email protected]

Добрите вести за морските спортове обаче биват помрачени от продължаващите проблеми с базата на един от клубовете домакини Черно море –Бриз. Припомняме, че към момента не е изпълнена заповедта на към този момент някогашния Областен шеф на Варна Стоян Пасев за премахването на оградата, която попречва достъпа до подготвителните яхти и осигурителни съдове. Ръководството на клуба ще инициира среща с новия регионален шеф на Варненска област за решение на проблемите с базата, които бяха адресирани и до локалната власт в предходните месеци, само че не престават да се задълбочават, поставяйки на карта естественото осъществяване на редица спортни прояви и стратегии, след които и „ Здравето и морето “.

Десислава ВАСИЛЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР