Варна. Бъдещите майки в България стават все по-информирани по отношение

...
Варна. Бъдещите майки в България стават все по-информирани по отношение
Коментари Харесай

Мартина Колева, медицински козметик: Бъдещите майки в България стават все по-информирани по отношение новостите в медицинската козметика

Варна. Бъдещите майки в България стават все по-информирани по повод новостите в здравната козметика. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Варна Мартина Колева, медицински козметик и кинезитерапевт. Тя съобщи, че това й прави прелестно усещане и добави, че е срещала по-добре осведомени майки, в сравнение с акушер-гинеколози. „ Така да вземем за пример, предходната година бяхме на ревю в София и там пристигнаха майки, които бяха наясно със съществуващия продукт- масло за перинеум. Перинеумът е в долната част на дребния таз и той носи огромна част от тежестта през бременността. Огромен % от проблематичните бременности са тъкмо поради незадоволителната разтегливост на перинеума. За мен обаче беше доста приятна изненада да схвана, че доста от бъдещите майки знаеха за съществуването на подобен артикул, който на запад лекарите изписват наедно с фолиевата киселина “, обясни Мартина Колева. По думите й, в България към момента по-голяма част от лекарите не знаят или не обръщат вниманието на тези артикули, които са от огромно значение за безпроблемното изхабяване на детето.
Медицинският козметик добави, че в последните години доста мощно на пазара влизат нов вид артикули, които са така наречен веган и безглутенови козметики. Тя уточни, че преди всичко доста е значимо хората, които са избрали да употребяват веган козметика да ревизират дали съответната компания има документ за подобен вид артикули. Колева обясни, че растителните мазнини са доста сходни до човешките липиди, които са в кожата. Именно по тази причина, когато се употребява веган козметика, кожата възприема тези мазнини като сходни на човешките и не реагира отрицателно. Ако се поставят артикули, в които има скотски мазнини, които са доста по-различни от човешки е допустимо по-чувствителната кожа да реагира.
„ Искам да обърна внимание и на безглутеновата козметика. Ще стартира оттова, че кожата е пропусклива мембрана и всичко, което слагаме върху нея попада в кръвообращението ни. Тогава когато използваме глутенова козметика, каквито прочее са по-голямата част от продуктите, ние вкарваме глутен в тялото си, от който не знаем дали в даден миг няма да получим глутенова нетърпимост. Затова хората, които имат глутенова нетърпимост и които са все по-често срещани, би трябвало да съблюдават каква козметика употребяват. Това важи и за бъдещите майки. Каквото одобряват по време на бременността и тук не приказваме единствено за храна и питиета, само че и за козметика, всичко влиза в тялото й, а по този начин също въздейства и на плода “, сподели в умозаключение Мартина Колева.
Десислава ВАСИЛЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР