Въпросът относно това с какво да храним гълъбите възниква не

...
Въпросът относно това с какво да храним гълъбите възниква не
Коментари Харесай

Как да храним правилно гълъби?

Въпросът по отношение на това с какво да храним гълъбите поражда освен при експертите, които се занимават професионално с развъждането на животните, само че и при елементарните хора, които седят на пейката в парка и желаят да нахранят тези птици. Но преди да ги храните, би трябвало да знаете, какво можете да им давате и какво не е целесъобразно.

Улични гълъби

Хората, които нямат опит с общуването с птици, считат, че вършат положително дело, хранейки ги с самун и трохи. В реалност обаче по този начин единствено се вреди на гълъбите. Поради това междинната им дълготрайност е не повече от шест години. В същото време техните биологични благоприятни условия са надалеч по-големи и могат да живеят до цели 15 години.

Какви артикули не трябва да им давате?

1. Хляб и кифли - те комплицирано се смилат в стомаха, като могат да провокират отичане на корема и даже да се стигне до летален излаз.

2. Месни и рибни артикули - тази храна също се усвоява мъчно от организма на птиците.

3. Всички типове млечни деликатеси - консумирането на тези артикули води до диабет при гълъбите.

 Правилно хранене на гълъби

Хранене на домашните гълъби

Храненето на домашните птици би трябвало да е вярно и да не давате нездравословни за здравето им артикули. Именно по тази причина в този случай би трябвало да имате още по-задълбочени познания и визия, с какво тъкмо можете да ги храните.

Основен съставен елемент в менюто за вярно хранене на гълъби би трябвало да са зърнените култури. Те би трябвало да са 60% от всички храни, които им давате. Например съотношението им може да е следното: ечемик - 30%, просо - 20%; перлен ечемик - 10%.

От готовите храни за гълъби най-подходящи са тези за папагалите. Техният състав е най-подходящ за птиците. В допълнение към менюто им можете да им давате следните артикули:

1. Варен грах и други бобови растения (например леща);

2. Обелен овес;

3. Минерални съставни елементи и зеленина (като да вземем за пример ливадна трева);

4. Люцерна;

5. Киселец;

6. Коприва.

По време на размножителния им интервал е значимо да усилите храненето и да им давате на ден към 60 грама. В останалото време на гълъбите са им задоволителни 40 грама зърнени култури дневно.

Правилното и уравновесено хранене е значимо освен за индивида, само че и за животните и включително и птиците. Давайте единствено гореизброените артикули на гълъбите, с цел да увеличите продължителността им на живот, само че и с цел да не навредите на здравето им.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР