Въпросът ми е към министъра на вътрешните работи, относно действие

...
Въпросът ми е към министъра на вътрешните работи, относно действие
Коментари Харесай

Хайри Садъков към Бойко Рашков: Уважаван кметски наместник е с предупредителен протокол без никакво основание

Въпросът ми е към министъра на вътрешните работи, по отношение на деяние и оказан напън и тормоз от страна на Министерство на вътрешните работи по време на предизборната акция в изборния ден.

Това съобщи националният представител от Движение за права и свободи Хайри Садъков по време на парламентарния надзор. Депутатите от Движението зададоха серия въпроси на Бойко Рашков за съответни случаи на полицейски произвол и тормоз по време на изборните акции през юли и ноември 2021 година

На 11.07.2021 година в село Ловци, община Мадан, област Смолян, се прави обиск на кметския наместник Рукие Кабадалиева, описа Садъков. Въпросният обиск е много обстоен, формиран е сигнален протокол. На какво законово съображение, господин министър, и по кое досъдебно произвеждане е осъществен обискът, известена ли е прокуратурата и какви са по-нататъшните дейности по този случай, попита Садъков.

Питате за оказан напън и тормоз от страна на Министерство на вътрешните работи. И отново ще кажа, би трябвало да питате съответната прокуратура, или по-скоро да изпратите сигнал, отговори Рашков по същия метод, по който отговори и на останалите въпроси от депутатите на Движение за права и свободи. Министерство на вътрешните работи не може да проверява чиновници на вътрешните работи, добави министърът.

Питате за какво задаваме въпроси от тази естрада? Защото нашата задача е да представляваме публичния интерес, да търсим отговори на това, което интересува хората, в съответния случай от село Ловци, разяснява Садъков.

Госпожа Кабадалиева е кметски наместник и определен кмет от 2015 година, мисля, че е с безупречно минало, с извънреден престиж освен в селото си а в целия район, на изключителна респект и почитание като държавник. И все пак тя е била обект на обиск и то толкоз обстоен, че с цел да запазя и запазя нейното достолепие няма да загатна елементи, сподели националният представител.

Обществено притежание е, че откакто е осъществен обискът и е формиран протокол, няма никакво съображение за покачване на обвиняване, възмути се Садъков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР