Въпросът е кои са тези, които нямат работа, и защо

...
Въпросът е кои са тези, които нямат работа, и защо
Коментари Харесай

Математик: Бедността може да се бори, ако се погрижим за образованието

" Въпросът е кои са тези, които нямат работа, и за какво се стига до това нещо. Най-лошо е за тези, които не са квалифицирани, те нямат обучение задоволително. Това е главният проблем, за който би трябвало да се грижат нашите бъдещи народни представители. Те на това би трябвало да слагат ударението - на образованието. След като имат обучение, хората ще получават и работа ".

Това съобщи математикът проф. Огнян Кунчев в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Преди комунизма всички бяха еднообразно небогати, само че може да се каже и че са били еднообразно богати. Цялата работа е в смяната на морала и тя не е единствено в Източна Европа, или в България, а по целия свят. Просто политиците и задачите общества станаха по-аморални. Образователното им равнище спадна - приказвам за Западна Европа и Съединени американски щати. Уважението им към науките спадна. Те не учат математика, физика, химия. Като ходихме в Западна Европа преди години те ни гледаха като някакви гении. Чудеха се за какво ги учим толкоз тези предмети. Свободата не значи развиване. Напротив - едно дете би трябвало да бъде задоволително поставено в някакви рамки, с цел да може да почувства някаква дисциплинираност. Това е злополуката на либерализма. Не става да оставиш всеки да прояви самодейност. Елитите не са виновни, а желаят да забогатеят. 

Ние желаеме някакви НПО-та да правят работата на страната. Не би трябвало да е по този начин, а страната да оказва помощ ", счита той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР