Въпросът е иска ли Трифонов от суперзвезда да стане политик

...
Въпросът е иска ли Трифонов от суперзвезда да стане политик
Коментари Харесай

Слави Трифонов да реши дали ще е лидер или шматка

Въпросът е желае ли Трифонов от суперзвезда да стане политик и от политик да стане общественик. Иска ли да носи отговорност или да се държи като политическа шматка “. Това съобщи Мирослав Севлиевски. пред БТВ.

Според Севлиевски, в случай че има предварителни избори Българска социалистическа партия ще има от горната страна още 100 000 гласа, " ИТН " на Слави няма да събере повече гласове, Демократична България и ГЕРБ ще имат повече гласове, ще влязат още Патриотите, а Мая Манолова ще вън. Севлиевски даже е подготвен да се хване на бас за своята прогноза с Кирил Добрев.

В неделя гласувахме и при малко над 50% изборна интензивност подредихме 45-я парламент по този начин: ГЕРБ са първа политическа мощ със 75 депутати, втори са " ИТН " с 51 депутати, трета е Българска социалистическа партия с 43 национални избраници, следват Движение за права и свободи с 30, " Демократична България " с 27 и " Изправи се! Мутри вън! " – 14 депутати. Възможно ли е съставянето на кабинет в границите на новия парламент или вървим към нови избори?

Трудните обединения в българската политика в „ Тази заран “ разясниха журналистът Петко Георгиев и Мирослав Севлиевски, който беше министър на енергетиката в кабинета Сакскобурготски.

„ Всички чакаха, че ще се образува опашка от искащи да създадат държавно управление в Банкя, само че това не се случи. ГЕРБ са първа парламентарна мощ, само че не считам, че в новия парламент надали има някой, който желае да направи държавно управление с тях. Правилно водачите на партиите, изключително Слави Трифонов, на който вотът разпорежда огромни очаквания, са в изчаквателни позиции, с цел да видят по какъв начин се оформя съотношението на силите и да вземат своето решение.

Прекалено е спекулативно да кажем дали ще имаме държавно управление, само че факт е, че имаме изцяло друга политическа среда, в която ГЕРБ се трансформира в токсичния сътрудник, с който никой не желае да си играе и защото те са с най-голямата тежест обстановката е сложна за гадаене “, счита Петко Георгиев.

„ Големият въпрос е дали Слави Трифонов желае да бъде лидер или мажоретка. Политик без думи е като „ Шоуто на Слави " без тон. Той през днешния ден би трябвало да покаже дали може да носи отговорност, един път към неговото потомство и един път към хората, които са дали своят вот за него. Не считам, че те са глупави или неприятни, а че желаят смяна. За него са дали своят вот хора, които желаят смяна. Само Слави Трифонов може да излъчи кабинет, който към този миг да бъде подсилен от 240 депутати. Въпросът е желае ли Трифонов от суперзвезда да стане политик и от политик да стане общественик. Иска ли да носи отговорност или да се държи като политическа шматка “, съобщи Мирослав Севлиевски.

Според Петков „ ИТН “ няма да образува държавно управление, тъй като няма болшинство и тъй като ще се окаже „ пленник на гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи, на Борисов и Доган “, а цялата им стратегия е цялостна с неща като правосъдна промяна и електронно гласоподаване, които тези две партии не желаят да разрешат “. Слави желае демутризация на Министерство на вътрешните работи, желае отдалечено гласоподаване, по какъв начин този човек на следващия ден ще каже: Аз се прегръщам с Движение за права и свободи и ГЕРБ, тъй като съм национално виновен, няма по какъв начин да стане.

" Трифонов и Борисов са другари, познават се добре и всички са привикнали с техния изказ ", съобщи Севлиевски във връзка предлагането на Бойко Борисов да даде 10 дежурни депутати на Слави Трифонов, с цел да образува държавно управление.

Петко Димитров не се съгласи с тази теза.

Според Севлиевски, в случай че има предварителни избори Българска социалистическа партия ще има от горната страна още 100 000 гласа, " ИТН " на Слави няма да събере повече гласове, Демократична България и ГЕРБ ще имат повече гласове, ще влязат още Патриотите, а Мая Манолова ще вън. Севлиевски даже е подготвен да се хване на бас за своята прогноза с Кирил Добрев.

Царят вкара България в Европейски Съюз и НАТО. Пожелавам на Трифонов да реши казуса с пандемията у нас, заключи Мирослав Севлиевски.

По-късно Севлиевски написа във Facebook: " Стискам палци на Слави. Иначе политика без думи е като шоу без тон. Виждаш единствено балета.
И още скрито гласоподаване за кабинет предлагам ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР