Въпреки отлагането КЕВР се готви за новия“ пазар на токВъпреки

...
Въпреки отлагането КЕВР се готви за новия“ пазар на токВъпреки
Коментари Харесай

Вечерни новини: Подготовка за „новия“ пазар на ток; Пътуването с БДЖ поскъпна

Въпреки отлагането КЕВР се готви за „ новия “ пазар на ток
Въпреки че цялостната либерализация на пазара на ток на едро беше отложена в последния миг от депутатите, Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) одобри разпоредбите, по които би трябвало да се случи тя, само че с нови периоди. Засега преходният интервал до цялостна либерализация на пазара на ток за семействата ще бъде от 1 юли до 31 декември 2025 г. 
Главчев даде решението на кабинета си за частната детска болница на ДАНС и прокуратурата
Министър-председателят Димитър Главчев разпореди на ДАНС да извърши инспекция по проблема с частната детска болница „ Мама и Аз “. Изпратен и сигнал до прокуратурата. 
Държавен фонд „ Земеделие “ има нов шеф
Държавен фонд „ Земеделие “ е с нов изпълнителен шеф, заяви Министерството на земеделието. Кандидатурата на новоизбрания началник на разплащателната организация – Ива Иванова – е гласувана през днешния ден от Управителния съвет.
От през днешния ден БДЖ вози с 20% по-скъпо
Пътуването с трен нараства приблизително с 20% от през днешния ден, 7 май. „ БДЖ – Пътнически транспорти “ усилва цените на билетите заради по-големите си разноски. Националният железопътен транспортьор не е актуализирал ценовата си политика от началото на 2012 г. 
Нова трамвайна линия започва в София от през днешния ден
Нова трамвайна линия номер 15 свързва софийските квартали „ Бъкстон “ и „ Хладилника “. Тя започва от през днешния ден, 7 май, като основната й цел е да укрепи най-натоварените линии – 5 и 10. Също от през днешния ден влизат в действие и някои промени в градския превоз на София поради почналата рационализация на жп възел София.
Чуждестранните вложители заобикалят Европа
За първи път след пандемичната 2020 г. преките задгранични вложения в Европа спадат. Основните виновници за това са високата инфлация, геополитическото напрежение и ниският стопански напредък, които всеобщо са отказали вложителите от уголемение на Стария континент през миналата година. Това демонстрира 23-ото проучване на привлекателността на Европа, осъществено от EY.
„ Тихото наемане “ – невидимата гражданска война на пазара на труда
В днешната динамична бизнес среда поддържането на непрекъснат брой чиновници и по едно и също време с това вложението в професионалното развиване на съществуващия личен състав се трансформира в проблем за доста организации. В опит да изпълнят тези две цели и да преодолеят дефицита на гении доста компании започнаха да практикуват така наречен „ безшумно наемане “.
Слуховете за продажбата на United Group се усилват
Базираната в Абу Даби компания Emirates Telecommunications (e&) обмисля да придобие европейския телекомуникационен оператор United Group, притежателят на българския мобилен оператор Vivacom и на медийната група към " Нова ". Според източници на Bloomberg евентуалната договорка се прави оценка на към 8 милиарда евро.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР