Въпреки ограниченията на САЩ, китайският технологичен гигант Huawei представи впечатляващи

...
Въпреки ограниченията на САЩ, китайският технологичен гигант Huawei представи впечатляващи
Коментари Харесай

Санкциите не са пречка: Печалбата на Huawei нараснаха с 563% благодарение на успеха на пазара на смартфони

Въпреки рестриктивните мерки на Съединени американски щати, китайският софтуерен колос Huawei показа впечатляващи финансови резултати, с помощта на сполучливите продажби на смарт телефони и създаването на лични чипове. Ръководителят на NVIDIA вижда в Huawei сериозен съперник.

Въпреки рестриктивните мерки, наложени от американското държавно управление върху достъпа на Huawei до модерни технологии, китайският софтуерен колос продължава да усилва наличието си на пазара. По данни на Bloomberg през първото тримесечие на тази година чистата облага на компанията е повишена повече от 6 пъти (с 563%) на годишна база до 19,6 милиарда юана (около 3 милиарда долара). Общите доходи за същия интервал са се нараснали с 37% до 178,5 милиарда юана (24,6 милиарда долара).

Основният мотор на впечатляващите резултати е растежът в продажбите на смарт телефони.

Въпреки неналичието на достъп до модерни процесори и други съставни елементи заради глобите, компанията съумя да откри произвеждане на лични 7 nm чипове. Това ѝ разреши да пусне на пазара конкурентни флагмански смарт телефони с поддръжка на 5G мрежи и доста да усили каузи си на вътрешния китайски пазар.

По-рано този месец Huawei показа новата си серия смарт телефони Pura 70 с леко модернизиран чип, демонстрирайки способността си да поддържа производството на усъвършенствани полупроводници. Серията Pura 70 беше разпродадена в границите на два дни след стартирането ѝ на пазара, съгласно пазарни инспекции, осъществени от анализатори.

Докато Huawei интензивно лишава пазарен дял от Apple и други играчи в Китай, продажбите на iPhone в страната са спаднали с съвсем 20% за същия интервал. Успехът на новите модели смарт телефони на Huawei принуди анализаторите да преразгледат прогнозите си за вероятностите на компанията в изискванията на американските наказания.

В допълнение към смарт телефоните Huawei интензивно се развива и други области, и по-специално в ИИ-чиповете. Компанията към този момент показа личен изчислителен ускорител от серията Ascend, насочен към задания, свързани с машинно образование, като ръководителят на NVIDIA Дженсън Хуанг назова Huawei сериозен съперник в тази област.

Въпреки всички компликации, с които се сблъсква Huawei заради рестриктивната политика на Съединени американски щати, компанията съумява да усили наличието си на пазара. Като влага в научноизследователска и развойна активност и създава лични тактики, Huawei може в допълнение да усъвършенства конкурентоспособността си и да усили натиска върху колоси като Apple. Успехът на китайската компания слага под въпрос успеваемостта на политиката на наказания на Съединени американски щати.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР