Въпреки множеството препоръки за завръщане на единната данъчна ставка в

...
Въпреки множеството препоръки за завръщане на единната данъчна ставка в
Коментари Харесай

Бюджетната комисия удължи нулевата ставка за хляба до края на годината

Въпреки множеството рекомендации за завръщане на единната данъчна ставка в страната депутатите в Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание изненадващо одобриха да бъде продължен резултатът на нулевата данъчна ставка за хлебните произведения и брашното до края на годината. Председателят на комисията Йордан Цонев (ДПС) прикани за въвеждане на още една смяна – комерсиалните вериги да бъдат лимитирани да слагат надценка до 15% на хлебните произведения.
 
Срокът с нулевата ставка за брашно и самун изтича на 30 юни, с цел да не сътворяваме напрежение, предлагаме преходни и заключителни разпореждания с удължение на този период до края на годината, сподели Цонев, уточнявайки, че внася предлагането дружно с депутата от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.  
 
Според него цените на производител са задоволително ниски, само че цените във веригите са с надценка сред 40% и 55% и предвид на това оферират ограничение на надценката. Ние не го вършим, не споделяме, че ГЕРБ и Движение за права и свободи го вършат, а го вършим дружно, сподели Цонев, призовавайки всички депутати в комисията да поддържат предлагането.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР