Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са решили да оборудват германските

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са решили да оборудват германските
Коментари Харесай

ВСУ слагат на германските Леопарди съветска динамична защита срещу кумулативни снаряди

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са решили да оборудват немските " Леопарди “ със руска динамична отбрана " Контакт-1 “, написа съветският Telegram-канал " Военная хроника “, представен от " ".

Основният модел на танка Leopard, който страните от НАТО предават на въоръжените сили на Украйна, е 2A4. Тази машина се създава от 1985 до 1992 година

Това не са най-защитените танкове в силите на НАТО. Турция загуби доста танкове 2A4 през 2016 година в Сирия, където кюрдите и бойците на ИД ги унищожаваха, употребявайки остарели руски ПТРК " Конкурс “.

Танковите изстрели, изключително снарядите DM33, които употребяват запалителен барут, са един от главните проблеми на немския Leopard 2A4.

Попадането на кумулативен снаряд или ракета в предната част на корпуса или задната част на купола може да предизвика експлозия на муниции и гибел на екипажа.

Leopard 2A4, за разлика от по-късните версии, не получи спомагателна шарнирна ризница или динамична отбрана.

Дебелината на страничната част на корпуса му е еквивалентна на 400 мм валцована хомогенна ризница, до момента в който за ефикасна отбрана от кумулативни снаряди са нужни най-малко 700 мм.

ВСУ са наясно със слабата отбрана на немските танкове и се пробват да прикрият слабите места благодарение на руската динамична отбрана от първо потомство " Контакт-1 “. Въведена е в употреба през 1985 година, с нейна помощ в Съюз на съветските социалистически републики са финализирани танковете Т-55АМВ, Т-62МВ, Т-64Б и Т-72.

Повечето от блоковете " Контакт-1 " на ВСУ се допуска, че са инсталирани в профил на танковете Leopard 2A4 и в предната част на корпуса, защото е належащо да се отбрани освен бойното поделение, само че и двигателното.

По предварителни данни спомагателна отбрана ще получат и маската на оръдието, люковете на лидера и командира, перископът на командира и наблюдателният апарат на стрелеца, ситуирани на покрива на Leopard 2A4. В резултат на тази рационализация танкът може да добави от 1 до 1,5 тона маса.

Ако тази отбрана не е задоволителна, в близко бъдеще ВСУ могат да прибавят решетъчни противокумулативни екрани към корпуса на Leopard 2A4
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР