Въоръжени нахлуха в аквапарк в централната част на Мексико и

...
Въоръжени нахлуха в аквапарк в централната част на Мексико и
Коментари Харесай

Въоръжени убиха 7 души в аквапарк в Мексико, сред които и дете

Въоръжени нахлуха в аквапарк в централната част на Мексико и убиха шест възрастни и едно дете, като провокираха суматоха измежду присъстващите, оповестиха локалните управляващи, предадено от Агенция Франс Прес.

Полицията " дойде на мястото на случая, където откри... три мъртви дами, трима мъже и седемгодишен, в допълнение към един съществено ранен човек ", се споделя в изказване на кметството в Кортасар, общината, в която е осъществено нападението.

В околния щат Гуанахуато в централната част на Мексико през последните години се следи внезапно повишаване на насилието, обвързвано с опиати.

Въоръжените лица са пристигнали в плувния курорт Ла Палма в 16:30 ч. локално време (22:30 ч. по Гринуич), " с цел да извършат нападението ", се споделя в изказването.

Нападателите се насочили непосредствено към група хора и разкрили огън, след което изтръгнали охранителните камери от обекта, преди да се отдръпват , оповестиха управляващите.

Според видеоклип, оповестен на локалния новинарски уебсайт Debate Noticias, който е сниман от свидетел на мястото на случая, жертвите са се сринали на пода или на столовете, на които са седели, измежду гъсти облаци пушек - явно от изстрелите.

На фрагментите се виждат и хора, които бягат, за да се прикрият от стрелбата.

На уеб страницата на TV Azteca, една от главните мексикански малките екрани, е оповестен видеозапис от мястото на случая, на който се вижда по какъв начин след стрелбата паникьосани възрастни и деца към момента са по бански костюми.

Нападението е осъществено в последния ден от пролетната учебна почивка.

След нападението курортът, намиращ се наоколо до академични кампус, е бил обкръжен от военна и щатска полиция.

Гуанахуато, преуспяващ промишлен щат, се трансформира в един от най-жестоките в Мексико заради разногласието сред незаконната формация " Санта Роса де Лима " и картела " Ново потомство Халиско ", занимаващ се с обири на гориво и трафик на опиати.

Откакто през 2006 година държавното управление спорно изпрати армията за битка с наркокартелите, в Мексико са регистрирани над 350 000 убийства, за множеството от които са упрекнати незаконните групировки.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР