Vanguard, известна компания за управление на активи, наскоро изясни позицията

...
Vanguard, известна компания за управление на активи, наскоро изясни позицията
Коментари Харесай

Вторият най-голям финансов мениджър в света отказа да подкрепи Биткойн ETF – ето защо

Vanguard, известна компания за ръководство на активи, неотдавна обясни позицията си по отношение на създаването на борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC).

Въпреки хайпът към въвеждането на спот Биткойн ETF на пазара, Vanguard категорично съобщи, че няма желание да основава Биткойн ETF или различен артикул, обвързван с криптовалутите.

В неотдавнашна сесия за въпроси и отговори Джанел Джаксън, световен началник на отдел “ “, дружно с Андрю Каджески, началник на отдел “Брокерски услуги и вложения ”, в детайли описаха процеса на взимане на решения в компанията.

Джаксън акцентира, че като се има поради настоящето положение на криптовалутите като клас активи, Vanguard не възнамерява да пуска собствен личен Биткойн ETF или други артикули, свързани с криптовалутите.

Компанията прави оценка разнообразни фактори при вземането на решения за капиталови артикули, в това число оценка на тяхната трайна капиталова стойност и сходство с потребностите на клиентите. Въпреки продължаващите диспути по отношение на Биткойн и криптовалутите, Vanguard понастоящем ги възприема като нямащи подобаваща роля в дълготрайните портфейли.

Кадийски акцентира много благоприятни условия, с които разполагат вложителите за икономисване за пенсиониране, вложение в образованието на децата им и ръководство на спестяванията за незабавни случаи. Инвеститорите, които избират Vanguard, са привлечени от увереността, че техните ползи имат преимущество, както съобщи изпълнителният шеф.

Макар че Vanguard елементарно би могла да обезпечи достъп до артикули, свързани с криптовалути, компанията съзнателно се структурира по този начин, че да дава отговор на желанията на своите клиенти вложители, доста от които възприемат дълготрайна тактика “купи и хвани ”.

Според Джаксън Vanguard преглежда криптовалутите по-скоро като нечиста сделка, в сравнение с като стандартна инвестиция. Решението да не се оферират крипто артикули се основава на убеждението, че криптовалутите, макар че са класифицирани като артикули, съставляват неузрял клас активи с лимитирана история, без присъща икономическа стойност, без парични потоци и с капацитет да нарушат портфейла.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР