Вълна от съпричастност към бащата, който сам отглежда детето си

...
Вълна от съпричастност към бащата, който сам отглежда детето си
Коментари Харесай

Бащата, който сам отглежда болната си дъщеря: Заспах жаба, а се събудих принц

Вълна от съпричастност към бащата, който самичък отглежда детето си във врачанското село Мраморен
Трагедиите в фамилията на Димитър Димитров са една след друга, само че през днешния ден той самият предлага помощ на сходни фамилии с деца, които имат потребност от специфични грижи, съобщи Би Ти Ви.

„ Много средства стигнаха до нас, аз заспах жаба, а се разсъниха принц, щерка ми е телевизионна звезда. Започнах ремонта на банята, а имам и доста друга помощ, която непрекъснато идва. Плочки от Бургас през днешния ден ще дойдат, както и имам предложение да отидем до Турция за по-кардинално лекуване за Дорина ", споделя Димитър.

Шест месеца, откакто щерка му се ражда, лекарите установяват детска церебрална парализа (ДЦП) и епилепсия. Момичето към този момент е на 13 години, само че не може да върви и съвсем от самото начало лежи. Преди година умряла майка ѝ и бащата вдовец станал всичко за нея.

Мъжът три пъти в седмицата води щерка си във Враца в център за деца с увреждания.

Двамата претърпяват с 1400 лв. - пенсията на Дорина и заплатата на татко ѝ като персонален помощник. Мъжът не се оплаква. Понеже схваща от строителство, от време на време през лятото се хваща с бригада на обекти и взема момичето със себе си.

Вълната от поддръжка дава сили на Димитър да стъпи на крайници. Освен цялата финансова помощ, идва и извънредно значимото за него предложение детето му да върви на учебно заведение в Дневен център три пъти в седмицата.

„ Това ще ми отвори време, в което да завърша ремонта на банята. Изключително съм признателен на всички, които се отзоваха. Ако има хора с сходен на моя проблем, да ми се обадят и аз към този момент мога да оказвам помощ ", сподели бащата на Дорина.

Димитър споделя, че до момента в който има сили, ще извършва бащиния си дълг, тъй като животът е тестване, което от време на време не разбираш, само че не би трябвало да се отказваш. Моли се до Коледа да успее да стегне най-малко малко банята.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР