Вадете готовите кори, но домашните яйчица - днес ще правим

...
Вадете готовите кори, но домашните яйчица - днес ще правим
Коментари Харесай

Баница със сирене и краве масло

Вадете готовите кори, само че домашните яйчица - през днешния ден ще вършим баница по тази рецепта и обещаваме да стане страхотна

Необходими Продукти

● кори за баница - 1 отново.
● яйца - 6 бр.
● кисело мляко - 500 г
● сода - 1 ч.л.
● масло - 1 пакетче краве
● сирене - 400 г

Начин на подготвяне

В киселото мляко се слага содата да шупне. В купа се разрушават яйцата и към тях се прибавя шупналото киселото мляко. Кравето масло се разтопява и с част от него се намазва тавата, в която ще се пече баницата.

Останалото краве масло се прибавя в купата при яйчената примес. Накрая се прибавя и натрошеното краве сирене. Всичко се разбърква хубаво.

В тавата се подреждат корите за баница на хармоника. Корите би трябвало да стоят нагънати на равномерни вълнички. Кората леко я посмачквате, без да я късате и я поставяте. След като се подредят всички кори в тавата се изсипва плънката отмерено в цялата тава.

Баницата се пече в авансово загрята на 180 градуса фурна към 30-40 минути. До придобиване на красивия златист цвят на баничката.

След като я извадите от фурната, напръскайте баничката с малко студена вода и завийте тавата с с кухненска забрадка от горната страна. След пет минути към този момент можете да режете баничката и да я сервирате.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР