В зоологическата градина и аквариума на Колумбус мъжка горила на

...
В зоологическата градина и аквариума на Колумбус мъжка горила на
Коментари Харесай

Мъжка горила смая гледачите в зоопарка, като роди малко СНИМКА

В зоологическата градина и аквариума на Колумбус мъжка горила на име Сали роди бебе, което мощно изненада и шашна чиновниците в зоопарка. По явни аргументи пазачите в зоологическата градина в Охайо не са очаквали, че горилата е бременна и способна да роди поколение на този свят.

Пазачите означават, че Сали е на 8 години и, както се смяташе до този миг, той има мъжки репродуктивни органи, тъй че раждането на малко горила беше доста ненадейно събитие за всички служащи в зоопарка, пише IFLScience. Защо никой не знаеше, че Сали носи бебе и в действителност ли е мъж?

Служители на зоопарка споделят, че казусът е, че е мъчно да се дефинира пола на младите горили. До към 8-годишна възраст мъжките и женските не се разграничават доста по мярка, а също по този начин им липсват изпъкнали гениталии. Чак с възрастта мъжките и женските стават полово диморфични - с елементарни думи, наподобяват доста разнообразни.

Учените означават, че едвам на възраст към 12 или повече години мъжките получават присъщ огромен размер, сребрист тил и огромни издутини на главата, които откривателите назовават ​​сагитални гребени.

Our gorilla family recently welcomed a baby – a birth that was unexpected, yet exciting for the care team and important for the conservation of a critically endangered species. Read more:.
— Columbus Zoo (@ColumbusZoo)
Сали живее в зоологическата градина на Колумбус от 2019 година, когато беше доведена тук с майка си и други членове на групата. Горилата е единствено на 8 години, което я прави задоволително стара, с цел да се развъжда, само че не задоволително, с цел да демонстрира ясни признаци на пола. Масло в огъня налива и фактът, че горилите не демонстрират външни признаци на бременност, както хората. Факт е, че бебетата горили са естествено доста по-малки от бебетата и елементарно се побират във към този момент огромните кореми на горилите.

Според откривателите от International Gorilla Foundation Dian Fossey, които следят и пазят животните в естествената им среда, чиновниците им постоянно са прелестно сюрпризирани, когато видят новородено, защото този развой не може да бъде очакван и по тази причина раждането на бебе постоянно е приятна изненада.

Служителите на зоологическата градина също споделиха, че са разчувствани да видят още един представител на този заплашен тип. Имайте поради, че през 1956 година зоологическата градина в Колумбус става първата зоологическа градина в света, която приветства раждането на малко горила. Учените означават, че това е значима част от работата, ориентирана към запазването на тези красиви животни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР