В зоологическа градина в Чили се роди рядко сомалийско диво

...
В зоологическа градина в Чили се роди рядко сомалийско диво
Коментари Харесай

Рядко сомалийско диво магаре се роди в зоологическа градина в Чили

В зоологическа градина в Чили се роди рядко сомалийско диво магаре. То е четвъртият образец от сериозно застрашения тип , роден в южноамериканската страна, заяви притежателят на зоологическата градина.

Магаренцето, наречено Жулиета , се е родило в частен зоопарк на 19 юни, заяви Игнасио Идалсоага, ветеринарен доктор и създател на зоопарка.

С бели, раирани крайници, сходни на тези на зебрата, сомалийското диво магаре е сериозно застрашено в родната си Източна Африка, съобщи Агенция Франс Прес.
В дивата природа са останали по-малко от 200 екземпляра , а в плен - също толкоз. Според Международния съюз за отбрана на природата (IUCN) седем от тях се намират в Южна Америка, всички в зоопарка Буин в Сантяго.
 
, which raised hope for an endangered species, as there are only less than 200 adult donkeys left in the world.
Bowen Zoo, located on the southern outskirts of Santiago, is participating in an international effort to increase…
— KUWAIT TIMES (@kuwaittimesnews)
 
Ловът и кръстосването с елементарното домашно магаре са понижили популациите на това животно до степен, в която то е сложено на сериозно равнище на изгубване - последната категория в регистъра на IUCN преди изгубването.

" В нетрадиционната медицина костите им се употребяват за чорба, за която се твърди, че усъвършенства ревматизма, туберкулозата, макар че не е научно потвърдено ", споделя Идалсоага, създател на зоопарка.

Женските могат да имат дребни единствено почти на всеки две години, а магаретата могат да живеят към 30 години и да тежат към 250 кг.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР