В Турция хотелите в курортните райони през април увеличиха заетостта

...
В Турция хотелите в курортните райони през април увеличиха заетостта
Коментари Харесай

Турските хотели повишиха заетостта си през април благодарение на ... туристите от Русия и Германия

В Турция хотелите в курортните региони през април усилиха заетостта си по отношение на същия месец на предходната година, заради повишаването на туристическия поток от чужбина с 20% на годишна база.

Това нарастване е главно поради повишения брой туристи от Русия, Германия и Нидерландия, споделят пред вестник Ekonomim представители на локалния туристически бранш. Те чакат, че заетостта на хотелите може да доближи 80-85%.

Според ръководителя на Асоциацията на туристическите организации и мениджърите на хотели по Средиземноморието Каан Кавалоглу, тази година единствено в най-известния в чужбина курорт Анталия, може да дойдат на отмора до 17 милиона чужденци. По думите на Кавалоглу, най-значимите пазари за турския туристически отрасъл са тези на: Русия, Германия, Англия и Полша .

А от районни представителства на Асоциацията на турските туристически организации оповестяват, че курортите в Западна Турция, по-конкретно Мармарис, тази година са почнали да посрещат посетители по-рано. Към момента заетостта на хотелите в този регион доближава 60-70%. Курортът Мармарис е най-популярен измежду английските туристи, които са почнали да идват на отмора там още от началото на март.
 Анталия с най-високата си посещаемост от туристи за първото тримесечие за всички времена
Този известен и у нас турски курорт регистрира най-високата си посещаемост от туристи за всички времена

От кои страни туристите са най-много
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР