В Туркменистан бе създаден нов футболен клуб в чест на

...
В Туркменистан бе създаден нов футболен клуб в чест на
Коментари Харесай

В Туркменистан създадоха футболен клуб в чест на бившия президент

В Туркменистан бе основан нов футболен клуб в чест на мощния човек в тази властническа страна в Централния Азия - някогашния президент Гурбангули Бердимухамедов. Неговият наследник Сердар го наследи на президентския пост през 2022 година, а бащата е на власт от 2006-а. Той е прочут с това, че е наложил фетиш към личността си. 

Бившият ортодонт на 65 години носи купата Аркадаг (Герой-Закрилник) и неотдавна бе провъзгласен за " началник на туркменската нация ", като управлява нов орган с неограничена власт. Гурбангули Бердимухамедов е построил град Аркадаг в своя чест, както има и ефирен канал, вестник, а към този момент и футболен тим, които носят същото име. 

" Отборът Аркадаг към момента се построява и за момента няма треньор ", съобщи пред Агенция Франс Прес Аразгелди Гездиев, който е представител на Туркменската футболна федерация. 

Според държавните медии тимът непосредствено ще влезе в първа дивизия, в която има 9 отбора, а началото на сезона бе отсрочено от 4-и за 14-и април. 

Държавната телевизия сподели по какъв начин Бердимухамедов, с самун в ръка, демонстрира фланелката на отбора на Аркадаг пред служителите и документално прави " забележки и корекции ". Според фрагментите фланелката е бяла със златно лого и зелена отвесна лента, върху която е написано Аркадаг. 

Туркменският шампионат е доминиран от клубовете Алтин Асир, който се управлява от министерството на промишлеността, и Ахал, който принадлежи на държавна компания за нефт и газ. 

Туркменистан е в дъното на класациите за независимост на словото, в компанията на Северна Корея, Еритрея и Иран.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР