В Световния ден на книгата водещите на сутрешния блок по

...
В Световния ден на книгата водещите на сутрешния блок по
Коментари Харесай

Походът на книгите: Лица на БНТ четат книги на деца в Световния ден на книгата

В Световния ден на книгата водещите на утринния блок по Българска национална телевизия " Денят стартира " Христина Христова и Симеон Иванов и спортният публицист Десислава Францова четоха обичани творби на възпитаници от столичната Национална гимназия за антични езици и култури. Събитието е част от акцията " Походът на книгите ", проведено от Асоциация " Българска книга ".

Христина Христова прочете на учениците описа " По жицата " на Йордан Йовков, а Симеон Иванов ги разсмя с " Весели разкази " на О’Хенри. Десислава Францова се спря на " Най-добрите футболисти на ХХI век ".

Христина Христова: Ако има нещо, което човек в никакъв случай не би трябвало да изоставя в живота си, това е вярата. Надеждата за по-добро. Надеждата, че някъде там е твоята бяла лястовица, която ще ти даде излекуване или ще ти даде това, от което най-вече имаш потребност - поддръжката на близките.

Симеон Иванов: Знаем, че сега децата страдат от разфокусирано внимание. Трудно се концентрират, заради технологиите, заради това, че са много бързи нещата, които притеглят тяхното внимание. Затова взех решение да съсредоточвам и това, което избрах да им прочета, да бъде нещо оптимално стремително и синтезирано.

Десислава Францова: Инициативата е прелестна. Колкото повече такива има, толкоз по-добре. Освен това е и тематична. Днес е международният ден на книгата. Така че няма по-хубаво нещо от това да описваме за нашите обичани книги и децата да демонстрират, че обичат да четат.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР