В Свети Влас е направено всичко необходимо за осигуряване на

...
В Свети Влас е направено всичко необходимо за осигуряване на
Коментари Харесай

В Свети Влас е направено всичко необходимо за посрещане на новия туристически сезон

В Свети Влас е направено всичко належащо за обезпечаване на сполучлив летен сезон. Градът е подготвен да посреща туристи. Голяма част от заведенията, хотелите и комплексите са отворени, на плажовете са сложени чадъри и шезлонги, сподели за Българска телеграфна агенция кметът на града Иван Николов. Той разгласи, че през днешния ден публично се открива летният туристическият сезон, когато се празнува и празникът на града - 2 май.

Началото на сезона съответствува и с великденските празници. От години Свети Влас закупи необятна известност измежду румънските туристи. Традиционно те са и първите ни посетители в този момент за празниците. Имаме и рускоговорящи посетители, немци, англичани, поляци. От средата на май се чака активизиране на туристическия поток към града. Съдейки по предварителните записвания, имаме всички предпоставки да бъдем оптимисти за мощен летен сезон, съобщи кметът. По думите му Свети Влас е прелестен образец за това по какъв начин могат да се съчетават естествени, културни и исторически дадености. Тук сезонът на процедура не завършва, тъй като и през зимата имаме претовареност, уточни той.

Кметът сподели още, че обичайно на днешния ден Свети Влас събира стотици посетители. Според поверията празникът дава началото на летния Атанасовден. Николов описа, че Свети Влас е единственият град в България, който носи името на светец. Там през 14 век е имало огромен и прочут манастир, носещ името на светеца Свети Власий. 

Иван Николов означи, че Свети Влас е разгласен през 1963 година за климатичен морски курорт, а климатът е удобен за лекуване на белодробни болести.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР