В Стара Загора социалисти, симпатизанти, антифашисти, русофили и граждани заедно

...
В Стара Загора социалисти, симпатизанти, антифашисти, русофили и граждани заедно
Коментари Харесай

Социалисти, антифашисти и граждани заедно отбелязаха 9-ти май в Стара Загора

В Стара Загора социалисти, симпатизанти, антифашисти, русофили и жители дружно означиха 9-ти май – Денят на успеха над фашизма и капитулацията на нацистка Германия.
За поредна година Безсмъртният полк оживя по старозагорските улици и вдъхна вяра, че паметта ни е жива. Безсмъртният полк обичайно мина по маршрут от Паметника на руския боец до Братската могила в парк „ Пети октомври “. 
9-ти май целеустремено избледнява в съзнанието на по-младите генерации, с цел да бъде заличена историческата памет. Антифашистката опозиция в България гневно се отхвърля от актуалните пропагандатори на равенството сред тоталитарните режими. Именно тази изразителност основава отрицателна социална настройка към левите хрумвания, главен изразител и страж на които е Българска социалистическа партия. 
„ Подвигът на героите дали живота си за свободата на България и Европа не следва да бъде пропуснат. Делото им би трябвало да бъде продължено от нас и предадено на идните генерации. “ Така се обърна ръководителят на БСП-Стара Загора Велина Атанасова към събралото се голям брой. 
В шествието се включиха още Неделчо Маринов, ръководител на Областния съвет на Българска социалистическа партия, Георги Гьоков, депутат от Стара Загора и Валентина Бонева, общински консултант от Българска социалистическа партия. Те сервираха цветя в символ на респект към свидните жертви на антифашистката опозиция. 
„ Девети май е! - Ден на Победата над фашизма! Червената войска развя победното знаме над Райхстага в Берлин и от този момент до през днешния ден тази дата е една от най-величавите в човешката история. Тя освен поставя завършек на Втората международна война в Европа, само че и смазва една човеконенавистна, расистка идеология - фашистката. За да можем през днешния ден да означаваме и Деня на Европа. Честит празник! Поздравления за Деня на Победата над фашизма! “, сподели в словото си Трифон Митев, ръководител на Българския антифашистки съюз в региона. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР