В срок се изпълняват строителните дейности на новия мост над

...
В срок се изпълняват строителните дейности на новия мост над
Коментари Харесай

АПИ: Новият мост на пътя Царево – Ахтопол ще е готов преди началото на лятото

В период се извършват строителните действия на новия мост над река Изгревско дере на третокласния път III-9901 Царево – Ахтопол. Очаква се строителните работи да приключат през април и оборудването ще може да се  въведе в употреба месеци преди старта на летния туристически сезон.

По трасето минава целият трафик към Южното Черноморие и е съществена пътна връзка с Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово. Експерти на Областно пътно ръководство – Бургас направиха инспекция на обекта.

До момента е завършил първият стадий от строителството - изливането на стоманенобетонните водачи, които са основата на оборудването. Те са с дължина сред 17 и 25 м в другите елементи на мостовата структура. В момента изпълнителят на обекта инсталира надлъжните греди, оповестяват от АПИ.

Припомняме, че наводненията от проливните превалявания при започване на септември 2023 година компрометираха остарелия мост на третокласния път Царево – Ахтопол.

Екипите на АПИ започнаха незабавни ограничения за унищожаване на авариралото оборудване и построяването на краткотраен път - брод, по който да минават в двете посоки всички типове транспортни средства. В оптимално къс период бяха извършени процедури по Закон за обществените поръчки за избор на реализатори на планиране, строителство и строителен контрол на новото оборудване. Изготвен бе механически план, всички нужни геоложки и хидроложки прочувания, както и изискваните по закон съгласувателни процедури.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР