В социалните мрежи в Турция започна кампания за бойкот на

...
В социалните мрежи в Турция започна кампания за бойкот на
Коментари Харесай

Социалните мрежи в Турция организират бойкот на заведения заради високите цени

В обществените мрежи в Турция стартира акция за протест на заведенията за публично хранене поради високи цени в кафенета и заведения за хранене в Турция. То е по самодейност на икономиста Ирис Джибре, която приканва съгражданите си да не посещават заведенията за публично хранене този уикенд, написа вестник " Хюриет ".

По думите й акцията с хаштаг #boykot набира известност в турските обществени мрежи. Джибре в началото излезе с самодейността за протест през януари, само че тогава действието не откри необятна поддръжка.

„ Сега, когато цените се повишават по-бързо от инфлацията и една бисквитка от време на време се продава за 110 лири (3,4 долара), чаша чай за 60 лири (1,8 долара) и чаша кафе за 80 лири (2,5 долара), хората започнаха да реагират по друг метод. Призивът за протест на кафенетата и заведенията за хранене, които оферират понижени порции и некачествена храна, откри поддръжка измежду хиляди хора, те ще бойкотират заведенията за публично хранене на 20-21 април “, сподели деятелят, представен от телевизионния канал „ Сьозджу “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР