В Силистра пристигна първият български електрически катамаран, изработен по поръчка

...
В Силистра пристигна първият български електрически катамаран, изработен по поръчка
Коментари Харесай

Първият български електрически катамаран пристигна в Силистра

В Силистра дойде първият български електрически катамаран, направен по поръчка на локалната община.

Плавателният съд бе посрещнат от новия кме т Александър Сабанов и неговия предходник доктор Юлиян Найденов.

Корабът е направен по план " Подобряване сигурността на плавателността по река Дунав в трансграничния район Кълъраш - Силистра ". Отпуснатите средства са близо 2 млн. евро , а сътрудници по плана са Окръжният съвет в румънския град Кълъраш и Община Силистра.

„ Катамаранът към този момент е регистриран в " Морска администрация " -Русе като кораб за сезонна приложимост - от април до октомври. През зимните месеци той ще остане в частно пристанище “, заяви зам.-кметът на община Силистра Тихомир Борачев.

Той добави, че сътрудниците от румънска страна са поискали удължение на периода, до април идната година, за построяването на хидробус вид „ Амфибия “, който също ще транспортира пасажери сред двата дунавски града.

Проектът „ Подобряване сигурността на корабоплаването по река Дунав в трансграничния район Кълъраш - Силистра " е част от политиката на община Силистра за одобряването ѝ като желана туристическа дестинация.

Целта е да се подобрят плавателният път и инфраструктурата от двете страни на река Дунав. Предвижда се да бъдат построени две речни гари, по една за всяка страна на реката.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР