В Швеция избухна голям скандал около десетки служителки на полицията,

...
В Швеция избухна голям скандал около десетки служителки на полицията,
Коментари Харесай

30 полицайки имали любовни афери с бандити в Швеция

В Швеция избухна огромен скандал към десетки служителки на полицията, които са имали полови връзки с членове на банди и също по този начин са им изнесли публична информация, написа European Conservative.

Най-малко 30 дами, служили в правоохранителните органи на страната, бяха наказани за връзки с бандити и предаване на секретна информация към тях. Разследването разкри, че през последните години в полицията има над 500 приключвания на информация за активността на незаконни организации.

Служителките предавали на своите любовници информация, обвързвана с техните съперници.

В резултат на това сред бандитите зародили няколко огромни конфликти, при които са убити четирима души.

Освен това полицайките предавали на гаджетата си нарушители информация за идни акции, което им разрешавало на последните да избегнат залавянето. Според следствието членовете на бандите са „ влезнали в полови връзки със стратегически подбрани служителки “, с цел да могат да получат нужната информация.

Един от случаите е обвързван със служителка на полицията на име Елин. Престъпникът се срещнал с нея в интернет, когато била още кадет. По-късно в продължение на четири години тя му предава информацията, получена при обиските.

Друга жена по сходен метод изнесла полицейски данни на „ един от най-известните нарушители в Швеция “. Друга следователка се влюбила в престъпник, против който водила дело, и той бил наясно с всички стъпки на чиновниците на реда.

Разследването разкрило 514 приключвания на информация от 2018 година В резултат минимум 30 дами са уволнени или са подали оставка. Шефът на шведската полиция Петра Лунд назова държанието на служителките „ изцяло недопустимо “. Тя споделя още, че полицията и съдилищата са били наивни, като не са планували сходен ход на бандитите.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР