В щата Калифорния, Съединените Щати няколко големи застрахователи се оттеглиха

...
В щата Калифорния, Съединените Щати няколко големи застрахователи се оттеглиха
Коментари Харесай

Заради опасността от пожари в Калифорния: Застрахователни компании отказват услугите си

В щата Калифорния, Съединените Щати няколко огромни застрахователи се отдръпнаха от пазара на застраховки за притежатели на жилища. Те подхващат тези ограничения поради увеличените разноски, свързани с възходящия риск от горски пожари в региона. Превозвачи също стопираха да издават нови застраховки в Калифорния или оповестиха, че няма да възобновяват съществуващите контракти. През последните години хиляди домове в Калифорния бяха разрушени от горски пожари, подхранвани от изменението на климата. В законодателния орган на щата се поставят старания за решение на казуса посредством серия от промени, които слагат в несъгласие застрахователната промишленост и бранителите на потребителите. Избраният за комисар по застраховането в Калифорния Рикардо Лара се пробва да преразгледа уредбата в региона на жилищното обезпечаване, като облекчи регулациите и даде на застрахователите по-голяма независимост да покачват цените.
Чувам доста обезкуражаващи истории, в които хората споделят, че застраховките им са се нараснали със 700%. това ме кара да се тормозя. Не си върша илюзии, че това ще се резервира през идната година, пет или 10.
Гари Ледбетър, жител

Ед Брат, който живее в регион на Оукланд Хилс, който не е бил обиден от последните пожари, неотдавна е бил известен, че застрахователната му компания не възобновява договорът, която има от 25 години.
Използвам една и съща застрахователна компания откогато купих тази къща през 1999 година. Те ми споделиха, че живеем в регион с висока пожарна заплаха и че няма да възобновят договорът ми.
Ед Брат, притежател на жилище

Пенсионерът се тормози, че няма да може да продаде дома си, в случай че той към този момент не може да бъде застрахован. Жителите на региона се надяват застрахователните компании и калифорнийският комисар по застраховането скоро да се спогодят за решение.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР