В щата Флорида не са рядкост набезите на различни видове

...
В щата Флорида не са рядкост набезите на различни видове
Коментари Харесай

Пухкави зайчета превзеха американски щат

В щата Флорида не са необичайност набезите на разнообразни типове растения и животни – кафявия пояс от водорасли (Sargassum), разрушителните червени приливи, гигантските африкански охлюви и процъфтяващата популация на питони (Burmese python). Предградие на Форт Лодърдейл е дом на десетки зайци от породата Lionhead. Нашествиято на пухкавите животни се дължи на гражданин, който ги развъжа в задния си двор, след което ги пуска свободно в квартала.

Около 60 до 100 заека са завзели елементи от Уилтън Манърс, както и 81 къщи в квартала Дженада Айл в южна Флорида. Те бързо се развъждат, а лъвският им вкус заплашва месните тревни площи и кабели, написа nauka.bg.

Оставените навън зайците Lionhead могат да пострадат от коли, ястреби, котки, необикновено високите температури във Флорида, или да бъдат избити като вредители. Жителите на района не са единомислещи по отношение на нашествието на дребните гризачи. Твърди се, че част от локалните заплашват да ги гръмнат или да нахранят домашните си змии със зайците. Други поданици желаят да ги оставят на независимост или да оказват помощ за улавянето им, както и намирането на домове за тях.

" Хората не осъзнават, че това са екзотични домашни любимци и изискват специфични грижи. Те имат комплицирана храносмилателна система и характерна диета “, споделя Алиша Григс, жителка на Дженада Айл, за вестник " The Guardian “. " Просто не можеш да им даваш всевъзможни останки от храна. “

Григс е от локалните поданици, които управляват напъните за събиране на средства за спасяването на зайците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР