В сградата на финансовото министерство бе представено логото и слогана

...
В сградата на финансовото министерство бе представено логото и слогана
Коментари Харесай

МФ представи логото и слогана на информационната кампания за членството ни в еврозоната

В постройката на финансовото министерство бе показано логото и слогана на осведомителната акция за присъединението на България към еврозоната.

Авторът им – 24-годишния Георги Георгиев от Пловдив (вдясно на фотографията, б.р.), обясни пред медиите, че логото комбинира три детайла – еврото, българския трибагреник и лицето на евромонетите. Относно слогана той уточни, че е стъпил върху легендата за хан Кубрат и снопа пръчки.

Слоганът е най-краткият вид на легендата, а точно, че единството е мощ, защото ставаме единни с Европейски Съюз и във връзка с единната европейска валута, съобщи спечелилият от състезанието за избор на лого и слоган.

За откупуване на авторските права българската страна е платила 20 хиляди лв. на създателя, стана ясно още от конференцията.



Иначе, що се касае до готовността на България за еврозоната, финансовият заместник-министър Ивайло Яйджиев акцентира, че страната ни е покрила всички критерии за присъединение, с изключение само на инфлацията. По думите му обаче инфлацията, която имаме в последните две години, „ върви към своя край “.

България има една от най-ниските инфлации по отношение на страните от Централна и Източна Европа, означи зам.-министър Яйджиев.

Той разясни, че конвергентния отчет на Европейската централна банка и Европейската комисия за приемането ни в еврозоната тази година по изключение ще бъде показан през юни, а не през май поради европейските избори.

По отношение на самата разяснителна акция за приемането на еврото отрасловият министър подсети, че основната цел на акцията не е да има спор „ за “ или „ срещу “ приемането на еврото, а да осведоми и да се бори с дезинформацията и да дава отговор на същинските въпроси на жителите и бизнеса.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР