В сферата на графичния дизайн почти ежедневно излизат нови апликации.

...
В сферата на графичния дизайн почти ежедневно излизат нови апликации.
Коментари Харесай

Графичен дизайнер: Адаптацията към изкуствения интелект ще бъде преимущество за нас 

В сферата на графичния дизайн съвсем всекидневно излизат нови приложения. Нашата задача като графични дизайнери е по-скоро да се приспособяваме по-бързо и сполучливо, в сравнение с да се противопоставяме на това. Това сподели графичният дизайнер Росен Дуков в предаването " Денят на фокус “ на " Фокус “.  

По думите му сега и изкуственият разсъдък, и индивидът се приспособяват към това по какъв начин да споделят по-добре един с различен. " В програмата, която генерира изображения, да вземем за пример – Midjourney, резултатът зависи от това какъв брой добре ще опишеш заданието, с оптимални детайлности. Това се случва с всяка друга AI апликация “, уточни той.  

Ако в този момент стартираме да се приспособяваме и намерим верния метод за връзка с изкуствения разсъдък, това ще докара до предимство след година, счита той. 

" В момента аз употребявам част от инструментите да ми правят " мръсната “ работа в графичния дизайн, обвързвана с уединяване на фигури, декор, равнене на цветни температури, заостреност на фотографията. Виждаме, че консолидираното към този момент е реалност. Generative Fill във Photoshop е нещо, което даже за мен е прелестно, улесняващо, само че към момента го употребявам внимателно. Не съм уверен по какъв начин стоят освен етичните, само че и легалните въпроси. В един миг, в случай че се окаже, че си употребявал изкуствен интелект, с цел да генерираш наличие за YouTube, е прекомерно допустимо да ти кажат " ОК, само че би трябвало да ни платиш % за това “, изясни графичният дизайнер.  

Той даде образец и с генерираните от Midjourney изображения, които могат да бъдат употребявани от всички. Вече съществуват принадлежности и за инспекция на оригиналността на текстовото или образно наличие, уточни Росен Дуков. " Има принадлежности за всяко едно от тези дейности – от това да провериш дали даден текст е генериран от изкуствен интелект до това надлежно да ти перифразира наличието “, добави той.  

Изкуственият разсъдък навлиза бързо в редица сфери на човешкия живот, означи Росен Дуков. Базирана на изкуствен интелект стратегия, да вземем за пример, открива индикации за развиване на туморно образувание при жена четири години преди той да се развие, даде образец той. В сферата на медицината и генетиката развиването на изкуствения разсъдък ще окаже значително въздействие върху развиването на човешката цивилизация.  

Филмовата промишленост съгласно него също ще бъде мощно повлияна от развиването на изкуствения разсъдък. Wonder Studio на Wonder Dynamics да вземем за пример може да разпознава придвижване, светлина, осветяване, цветна температура, мащаб на фигурата. " Работата на индивида, който стои зад компютъра, е просто да избере един воин, който да се вкара на мястото на някой, който към този момент е сниман. И в действителност нямате визия какъв брой акуратно е изпълнено всичко, какъв брой улеснява това процеса. Преди няколко години на нас това щеше да ни отнеме най-малко седмица да го създадем. Тук това го прави изкуственият разсъдък и го връща по-късно дружно с алфа маски и всички останали файлове и в случай че нещо не ти хареса, може да го промениш “, изясни Росен Дуков. 

Наред с позитивните страни съществуват обаче и доста опасности от напредъка на този тип технологии и появяването на така наречен дийп фейкс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР