В сайта за потребителско инвестиране Kickstarter стартира кампания за финансирането

...
В сайта за потребителско инвестиране Kickstarter стартира кампания за финансирането
Коментари Харесай

MakerPhone: телефон-конструктор за любопитни и гикове

В уеб страницата за потребителско вложение Kickstarter започва акция за финансирането на плана MakerPhone. Това е конструктор за сглобяване на смарт телефон, включващ няколко платки, елементи и модули. Крайният резултат наподобява малко ненадейно.
За към 100 американски $ се предлага дънна платка, корпус, течнокристален екран, безжичен модул, процесор и всички останали съставни елементи за сглобяването на мобилен телефон.

Самото сглобяване е малко по-сложно от това в конструкторите LEGO, тъй като са нужни поялник, ножици и съществени умения по програмиране на Python. Микроконтролерът на MakerPhone е съчетаем с Arduino е допустимо прибавянето на най-различни разширения към устройството.



MakerPhone надали ще размени смарт телефона, само че това е един потребен план за запалянковци и експерти, изключително подобаващ и за образователни цели. Производителят особено отбелязва, че благодарение на MakerPhone могат да се научат доста неща: какво правят другите съставни елементи, основите на електрониката, по какъв начин работи смарт телефонът, по какъв начин се употребява програмният език Python и други.

Стартъпът The MakerPhone изиска финансиране в размер на $15 000. Сумата към този момент е събрана. Цената на телефона-конструктор е $94. Предлага се и версия с комплект принадлежности при цена $119.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР