В руското министерство на външните работи бяха привикани посланиците на

...
В руското министерство на външните работи бяха привикани посланиците на
Коментари Харесай

Руското външно министерство привика посланиците на САЩ, Канада и Великобритания

В съветското министерство на външните работи бяха привикани посланиците на Съединените щати, Англия и Канада. От министерството ги упрекнаха в " груба интервенция във вътрешните работи на Русия и дейности, които са несъвместими с дипломатическия им статут ".
От външнополитическото ведомство не конкретизираха какви дейности имат поради.

Още през вчерашния ден обаче говорителката на министерството Мария Захарова дефинира като " интервенция във вътрешните работи на Русия " и " опит за напън над съветската правосъдна система " изявленията на посланиците след разгласяването на присъдата на известния публицист и опозиционер Владимир Кара-Мурза. Тримата дипломати участваха в правосъдната зала.

След приключването на съвещанието посланикът на Великобритания Дебора Бронърт призова за незабавното освобождаване на Кара-Мурза, който с изключение на съветски има и английски паспорт. Ще напомня, че опозиционерът беше наказан на 25 години колония със строг режим и по трите повдигнати от прокуратурата обвинявания: държавна измяна, разпространяване на недостоверна информация за съветската войска и работа в " нежелателна организация ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР