В разгара на сезона на доматите сме и няма нищо

...
В разгара на сезона на доматите сме и няма нищо
Коментари Харесай

Пресни, от консерва или на пюре - кои домати за какво се ползват

В разгара на сезона на доматите сме и няма нищо по-лесно от това да готвим съвсем всичко с тях, тъй като са налични и налични както в магазините, по този начин и в градината за късметлиите, които имат такава.

Въпреки това постоянно се чудим кои домати е вярно да използваме според от това, което готвим: пресни, консервирани, на пюре или сушени. Последните е ясно, че са по-скоро допълнение към някои ястия, по тази причина няма да се занимаваме с тях.

Пресни домати
 Снимка 615265
Източник: iStock

С тях е целесъобразно да готвим постоянно, когато са налични и са в сезона си. Може да е малко по-трудоемко да ги обелим и нарежем на дребно за сос за паста да вземем за пример, само че напъните със сигурности си костват.

Консервирани домати (цели или на кубчета)
 Снимка 633981
Източник: iStock

Като цяло професионалните готвачи като шеф-готвача Джейкъб Кенеди употребяват само цели домати от консерва. " Използвайте цели белени домати, тъй като текстурата им е по-добра, а и постоянно може да ги нарежете, в случай че се постанова ", споделя той пред Guardian. Но поучава да бягаме " като от чума " от консервираните домати от магазина, в които има добавени подправки и чесън, тъй като усетът им ужасяващ.

Доматено пюре
 Снимка 633982
Източник: iStock

Концентрирано или не, доматеното пюре е уместно, когато подготвяме супи, тъй като ще съобщи кремообразна текстура на финалното ядене. Също по този начин може да го употребяваме за яхнии за прибавяне на " доматен привкус " без да имаме действителни късчета домати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР