В разгара на сезона на доматите сме и няма нищо

...
В разгара на сезона на доматите сме и няма нищо
Коментари Харесай

Пресни, от консерва или на пюре - кои домати за какво се ползват

В разгара на сезона на доматите сме и няма нищо по-лесно от това да готвим съвсем всичко с тях, тъй като са налични и налични както в магазините, по този начин и в градината за късметлиите, които имат такава.
 Как да белим домати за секунди
Как да белим домати за секунди

Бърза работа, само че качествена

Въпреки това постоянно се чудим кои домати е вярно да използваме според от това, което готвим: пресни, консервирани, на пюре или сушени. Последните е ясно, че са по-скоро допълнение към някои ястия, по тази причина няма да се занимаваме с тях.

Пресни домати
 Снимка 615265

С тях е целесъобразно да готвим постоянно, когато са налични и са в сезона си. Може да е малко по-трудоемко да ги обелим и нарежем на дребно за сос за паста да вземем за пример, само че напъните със сигурности си костват.

Консервирани домати (цели или на кубчета)
 Снимка 633981

Като цяло професионалните готвачи като шеф-готвача Джейкъб Кенеди употребяват само цели домати от консерва. " Използвайте цели белени домати, тъй като текстурата им е по-добра, а и постоянно може да ги нарежете, в случай че се постанова ", споделя той пред Guardian. Но поучава да бягаме " като от чума " от консервираните домати от магазина, в които има добавени подправки и чесън, тъй като усетът им ужасяващ.

Доматено пюре
 Снимка 633982

Концентрирано или не, доматеното пюре е уместно, когато подготвяме супи, тъй като ще съобщи кремообразна текстура на финалното ядене. Също по този начин може да го употребяваме за яхнии за прибавяне на " доматен привкус " без да имаме действителни късчета домати.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР