В рамките на партньорството си с Mastercard УниКредит обновява всички

...
В рамките на партньорството си с Mastercard УниКредит обновява всички
Коментари Харесай

УниКредит и Mastercard пускат иновативни карти за хора със зрителни нарушения

В рамките на партньорството си с Mastercard УниКредит обновява всички свои дебитни, кредитни и предплатени карти с Mastercard Touch Card™. Новите картови артикули се отличават с неповторими визии и колективен дизайн, които оказват помощ на незрящи или слабовиждащи хора да разпознаят вида на картата. Картите Mastercard Touch Card™ към този момент са налични в Италия, а през 2024 година последователно се вкарват и за всички клиенти в дванадесетте страни, в които банката оперира, като ще обзет към 20 милиона карти.

Дизайнът на Mastercard Touch Card™ се основава на система от странични прорези (notch), които оказват помощ на потребителите да разпознават вярната карта единствено посредством допиране, което да им обезпечи повече самостоятелност, до момента в който правят заплащания онлайн или в магазини.

Статистиката демонстрира, че в Европа има над 30 милиона незрящи и слабовиждащи хора или приблизително 1 от 30 европейци имат нарушено или загуба на зрение[i]. Приобщаването е неразделна част от културата и обществената тактика на УниКредит, а тази самодейност акцентира уговорката на банката да предизвиква едно по-приобщаващо общество без бариери.

В сходство с ESG правилата на банката, картата е направена и от рециклирано PVC, като върху всеки артикул е отпечатан знак Mastercard Sustainable Card Badge, удостоверяващ неговата резистентност.

В България, с представянето на новите карти, УниКредит Булбанк започва и дарителска акция, при която за всяко заплащане на действителен или виртуален ПОС терминал с карти Mastercard, осъществено от 23.04.2024  до 30.06.2024 година, банката ще подарява по 1 стотинка на организацията " Очи на 4 лапи " за развъждане на кучета водачи, като упованието на банката е сумата да надвиши 90 000 лв..

" Съвместната самодейност на УниКредит Булбанк и Mastercard е значима стъпка към възстановяване на достъпността за клиентите със зрителни нарушавания. Нашата задача е да сътворяваме по-справедлив свят, където всеки има еднакъв достъп до финансови услуги, като в същото време способстваме за екологичната резистентност на нашите артикули ", разяснява Цветанка Минчева, основен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк.

„ Приобщаването на непредставени в стопанската система групи е съществена полезност на Mastercard, а Mastercard Touch™ е образец за нашата ангажираност да трансформираме това в стандарт на бизнеса с картовите разплащания. “ споделя Март Барнет, Президент на Mastercard за Европа. „ Горди сме, че с УниКредит Булбанк даваме опция на съвсем милион консуматори в България да се допрян до това ново мислене в промишлеността и до идеята. “ прибавя Ваня Манова, Мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Ковосо.

" Проектът на УниКредит и Mastercard, за възстановяване на достъпността до финансови услуги с карта за хиляди незрящи консуматори, е гениално елементарен и извънредно потребен! Ние от фондация " Очи на четири лапи " сме горди, че имаме подобен сътрудник, за който улеснението на незрящите и едва виждащи хора във всички измерения на живота им, е толкоз значимо. Благодарни сме и за скъпия жест от страна на плана, който ще ни разреши още трима български незрящи жители да получат своите кучета водачи, с цел да подобрят и улеснят живота си ”, разяснява Албена Алексиева - ръководител на фондация Очи на четири лапи.

УниКредит Булбанк е първата банка в България, която заменя картите на всички над 1 милион клиенти с такива, направени от рециклирана пластмаса и с разрез, който разрешава различаване на типа разплащателна карта посредством досег. Със стартирането на акцията, всеки може да наблюдава размера на достигнатото подаяние на корпоративния уебсайт на банката, като информацията ще се обновява всеки работен ден.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР