В рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС на

...
В рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС на
Коментари Харесай

България е домакин на първото публично обсъждане на Многогодишната финансова рамка на ЕС

В рамките на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз на 8 юни София ще бъде хазаин на конференция на високо равнище, отдадена на бъдещето на политиката по доближаване в идващия програмен интервал. За пръв път на високо ниво ще бъдат разисквани бъдещите цели и ролята на Кохезионната политика в плана на Многогодишна финансова рамка на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година, разгласен от Европейската комисия през месец май тази година.

Срещата ще бъде открита от премиера Бойко Борисов и ще се води от вицепремиера Томислав Дончев. В полемиката ще вземат участие също европейският комисар по бюджет и човешки запаси Гюнтер Йотингер, а от българска страна – министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Участие ще вземат и представители на Европейската комисия, Европейския парламент, Комитета на районите, министри от държавите-членки, обществени сътрудници и др.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР