В рамките на българското председателство на Съвета на ЕС днес

...
В рамките на българското председателство на Съвета на ЕС днес
Коментари Харесай

София днес е домакин на първото публично обсъждане на дългосрочния бюджет на ЕС

В рамките на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през днешния ден София ще бъде хазаин на конференция на високо равнище, отдадена на бъдещето на политиката по доближаване в идващия програмен интервал, оповестиха от държавната пресслужба.

За пръв път на високо ниво ще бъдат разисквани бъдещите цели и ролята на Кохезионната политика в плана на Многогодишна финансова рамка на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година, разгласен от Европейската комисия през месец май тази година.

Срещата ще бъде открита от министър-председателя Бойко Борисов и ще се води от вицепремиера Томислав Дончев. В полемиката ще вземат участие също европейският комисар по бюджет и човешки запаси Гюнтер Йотингер, а от българска страна - министърът за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Участие ще вземат и представители на Европейската комисия, Европейския парламент, Комитета на районите, министри от държавите-членки, обществени сътрудници и други

Подробности за програмата, тематиките и участниците можете да видите на уеб страницата на българското европредседателство.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (249)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР