В предаването Посока Култура, фокусът бешена вълнуващия танцов спектакъл Така

...
В предаването Посока Култура, фокусът бешена вълнуващия танцов спектакъл Така
Коментари Харесай

Хореографът Мила Искренова: Изкуството е майсторство, занаят, който не трябва да се налага

В предаването " Посока Култура ", фокусът бешена вълнуващия танцов театър " Така сподели Заратустра " на балет Арабеск. Хореографът на творбата, Мила Искренова, показа вълнуващи моменти отподготовката и вдъхновението зад плана впредаването " Посока Култура " по Дарик

Тя изтъкната безконечната новост на поемата на Ницше, която служи за основа на този новаторски танцов театър. Мила Искренова описа по какъв начин виждаизкуството: " Изкуството е майсторство, поминък, който не би трябвало да се постанова ".

" Може да си страховит майстор, само че да нямаш гений, " акцентира тя, като акцентира значимостта на креативния подарък в изкуството. Освен това, тя съобщи, че в основата на всичко стои актуалното образование, което е от решаващо значение за развиването на хореографите и танцьорите.

" Ние би трябвало да разполагаме с боеприпас от средства, които да държат вниманието на фена, " показа тя, разяснявайки актуалните трендове в танцовото изкуство. " В момента има огромен плурализъм; колкото по-малко се танцува, толкоз по-добре. Колкото тялото е по-необработено, толкоз то по-естествено, и това е симптом на либералност. "

За тематиката за инклузивността в изкуството, Мила Искренова показа своите наблюдения за трупите от инвалиди и хора с разнообразни заболявания. Тя акцентира значимостта на равнопоставеността в танца и по какъв начин тези актьори съумяват да показват изключителни осъществявания, без значение от физическите им провокации.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР